Nieuwsbrief - 19 maart 2023

imkershop | my-Honey
Alles voor de imker zoals: bijenkasten én bijenproducten zoals: honing, stuifmeel, bijenwas, propolis, ect.

Bereid je voor op de voorjaarsinspectie

Zodra het weer het toelaat en de temparatuur rondom de bijenkast boven de 15 graden uitkomt kan je beginnen met de voorjaarsinspectie.

Als het volk op twee broedkamers staat kan het zinvol zijn om de onderste lege broedkamer er onderuit te halen. Veeg de bodem schoon en vervang vuile of ramen met schimmel voor nieuwe. Voor de warmtehuishouding zet je het volk indien nodig krapper met behulp van sluitblokken.

Ramen voor de verschillende soorten bijenkasten voor zowel broed- als honingkamer, gemonteerd en ongemonteerd alsook sluitblokken zijn verkrijgbaar bij my-Honey.

 

Heb jij nog iets nodig?
Heb jij nog iets nodig?
GEMONTEERDE ramen
ONGEMONTEERDE ramen
KUNSTRAAT
Aanbieding met 20% korting
Gaatjesmaker of oogjesplaatser
Gaatjesmaker of oogjesplaatser
houten gaatjesapparaat met opgaande naald inclusief spanbeugel en afstandsregel (niet op foto afgebeeld) is het eenvoudig om de oogjes in de raampjes te plaatsen.
Ga naar de aanbieding
Apikand voederdeeg met Pollen
AANBIEDING

Apikand voederdeeg met pollen is een bijenvoederdeeg met stuifmeel, ook wel prikkeldeeg genoemd. In het vroege voorjaar, zo rond februari. maart en april, is dit een goed middel om de koningin te stimuleren.

 

Ook zwakke volkjes, die zelf niet goed in staat zijn om voldoende stuifmeel te halen, geef je hiermee het hele jaar een stimulans. Apikand voederdeeg met Pollen is ook uitermate geschikt als noodvoer in drachtloze periodes en om het volk in de nazomer nog een boost te geven.

 

Ga naar de aanbieding
Paaskaarsen gieten met de gietmallen van Lyson
Afbeelding van een selectie van de gietmallen van Lyson
Pasen 9/10 april 2023
Siliconen mallen zijn gemaakt van flexibele en duurzame siliconen met flexibele eigenschappen die meervoudig gebruik mogelijk maken. Het aanbod van Lyson biedt unieke vormpatronen.
Klik hier voor kaarsengietmallen
Bezoek of afhalen in Wijhe?

Wilt u een kijkje nemen in de winkel of de producten afhalen, dan bent u natuurlijk van harte welkom in de winkel van imkershop my-Honey in Wijhe.
Kijk hier voor de openingtijden of maak een afspraak:
e-mail: info@my-Honey.nl of
WhatsApp: klik hier

Groet, Ellen en Marc

Facebook
Inschrijving aanpassen   |   Online versie
imkershop | my-Honey
Lierderholthuisweg 2, 8131 PW Wijhe
Copyright 2023 - my-honey.nl